Мастър Тай

(Традиционен Тай масаж изпълнен по майсторски начин и неболезнен)

От къде идвa?

За никого не е тайна, че най-хубавите масажи идват от изтока и най-вече от държави с богата култура и традиция като Тайланд,Тибет, Китай, Индия, Непал.

Тай масажът е прекрасен представител на източните възстановителни масажи и терапии. Представлява форма на мануална терапия, в която се използва натиск, компресия и триене, за да засили кръвообращението, да се намали мускулната болезненост и да се облекчат болките при безсъние, депресия, ревматизъм и др. Тай масажът има силни духовни компоненти, базирани на будизма. Целта е да раздвижи вътрешната енергия на органите, системите в тялото, за да постигнете благосъстояние и дълбока релаксация.

Тайландският масаж е толкова ефективен, че обичайната реакция след сеанс е само жаждата да се върнете за още.

Уникалното:

Най-популярният от всички източни масажи и терапии е Тай масажът.

Той е съчетал най-доброто и от Китай, и от Индия в едно.

ЮНЕСКО добавя традиционен тайландски масаж към списъка си за културно наследство на човечеството през декември 2019

Тайландският масаж , наричан още тайландски йога масаж , е традиционна лечебна система, съчетаваща акупресура, индийски аюрведични принципи и асистирани йога пози. Идеята за така наречените енергийни линии, или sen-линии, е използвана за първи път в тайландския йога масаж.

Философия и история:

 Създателят на тай медицината е  личният лечител на Буда. Успял е да съчетае най-доброто от китайската традиционна медицина, аюрведа и други познания от изтока, по този начин тайландският традиционен масаж е много ефективен за възстановяване, като превенция или лечение на различни състояния и проблеми. В тялото на човек има 74 000 енергийни линии като те са събрани в 10 основни. Именно по тях масажът въздейства. 

Типичното:

В този  масаж или терапия, получаващият е по свободни и разтегливи дрехи и не се използва масажно масло. Терапевтът е много концентриран в изпълнението , като използва лакти, длани, крака. Наподобява пасивна тайландска йога.

Въздействие:

Масажът може да бъде кратък или по-дълъг, в зависимост от мускулатурата и състоянието на човека и вашите физически възможности за гъвкавост на тялото.

Внимание:  В този масаж не се използва масажно олио а се изпълнява с удобни за клиента – разтегливи дрехи.

Тай масаж 1 час – 120 лв - стандартен

Тай масаж 1 час и 15 мин.- 170 лв. с повече разтягания за по-напреднали