Масаж за бременни

Масаж за бременни

Авторски масаж при Бременност

Разбираеми са старанието и притеснението на всяка бъдеща майка, свързани с най-важните моменти в живота ѝ – забременяване, период на бременност, раждане и възстановяване.

По време на бременността, а и след раждане, женското тяло преминава през множество изпитания, които са еднакво стресиращи както за физиката и психиката, така и за духа. Тялото на майката бързо се адаптира към промените (нарастващото дете) в нея, но заедно с адаптацията то претърпява много физиологически изменения. В резултат на липсата на възстановяване или неправилни действия, има вероятност да се образуват доживотни травми за майката и детето. Масажът за бременни не е просто „удоволствие“, той е здравословна необходимост и е изключително важен.

Как помага масажа за бременни?

Това е най-добрият метод за:

Кога е най-правилно и подходящо време за масаж при бременност?

Препоръчително е до третия месец да не се правят масажи поради засилване на кръвообращението в малкия таз. Ако бременната има проблеми със задържането на плода, масажът също не се препоръчва. След третия месец, при нормално протичаща бременност, когато вече плодът е добре прикрепен към матката, се препоръчват масажите и те са много важни за здравето на майката и детето.

Масаж за бременни
Масаж за бременни

Опасен ли е масажът за бременни за плода и бременната?

Масажът за бременни е най-полезната терапия за бременни и за поддържането на  добро физическо и психическо състояние.  Не се масажират ходила, длани или общо казано, зоните с енергийни точки (според източните медицини), защото стимулацията на някой от тях може да доведе до дискомфорт на майката и детето. Позицията на тялото по време на масаж е или в седнало положение, или в легнало настрани и уплътнено с възглавници между краката и ръцете за повече удобство. Масажните движения са плавни и с лек – регулярен натиск.

По време на бременност, чрез масажа:

  • Успокоявате нервната система. По време на масажа Вие отделяте ендорфини от мозъка и ще се почувствате отпочинала и щастлива.
  • Стимулирате лимфната система и по този начин прочиствате тялото си от токсини.
  • Намалявате оттоците по краката и тялото.
  • Релаксирате напрегнатите зони и мускули, които не можете активно да използвате в следствие на обездвижване.
  • Въздействате прекрасно на цялата кръвоносна система, като по този начин подпомагате доставката на кислород и хранителни вещества до плода.
  • Кожата става еластична, мека и гладка. Използват се натурални масла, които подхранват кожата и я предпазват от появата на стрии.
  • Нормализирате функцията на жлезите с вътрешна секреция, което води до хормонален баланс.

Възстановяване след раждане:

Най-важният момент за здравето на майката е възстановяването ѝ след раждане – от физическа и естетична гледна точка.

Изключително подходяща терапия за възстановяване на таза, гръбначният стълб и натоварени стави по време на бременност е мануалната  терапия – Юмейхо, както и козметични процедури за тялото за отслабване и стягане на увисналата кожа в областта на корема и бедрата, в които се използват изключително качествени натурални козметични продукти и резултатите са бързи и видими. Можете също да видите разнообразните ни възстановителни холистични програми.

Времетраене : 55 мин.

Цена: 75 лв.