ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС – КАК ДА СИ ПОМОГНА С МАСАЖИ И АЮРВЕДА

Ах, тези хормони!!! Не изпитваме болка, но нещо не е в ред!

Хормоните играят важна роля и управляват много от процесите в нашето тяло и затова е необходимо да са в баланс и хармония.

Хормоналния дисбаланс се случва най-често при промяна на нивото на естрогена, което се наблюдава по време на пуберитет, период на менструация, бременност и менопауза.

Изключително много са причините за хормонален дисбаланс , но като основни и главни са следните: токсини в тялото, стрес, притеснения, неправилни диети и глад, твърде много спорт или липса на движения и т.н.

Как да си помогнем? Изключителните решения за хормонален дисбаланс с които можем да ви помогнем в холистичен център „Мастър Росен“ са:

  • Масаж – Аюрведа йога масаж. Този масаж изключително подпомага баланса на хормоните в тялото.
  • Масаж – Детокс с мед и гхи . След този изключителен пречистващ масаж, всички функции на системите в тялото ще функционират по-добре и следователно ще се въздейства и положително на хормоните.
  • Аюрведични чайове и еликсири за хормонален дисбаланс, които терапевтите ни могат да определят за вас според нуждите ви. Тези аюрведични продукти са с хилядолетна традиция и са натурални комбинации от билки от Хималаите.-
  • Аюрведичната напитка – Самата. Екстра златното мляко е мощна и същевременно много приятна напитка, която е специално създадена, за да осигури баланс и да подобри цялостната устойчивост на организма.

Ето още съвети терапевтите на Холистичен център “Мастър Росен”:

– Vitamin D – ежедневното излагане на слънце би подпомогнало тялото ни само да произвежда vitamin D, а също така консумацията на храни като по-мазна риба, рибено масло (Cod liver oil), прясно мляко, яйца, които са богати на този витамин.

– Omega 3 е антиоксидант и има противовъзспалителен ефект. Набавяме си го като консумираме мазна риба, ленено семе, чия, орехи, соя, тофу, тиква, зехтин.

– Спортът. Редовното и умерено спортуване също ще помогне при хормонален дисбаланс. Хубаво е да го превърнем в навик! 20, 30, 40 минути дневно, няколко пъти в седмицата – ходене, джогинг, йога ще помогне за отличната функция на хормоните в тялото ни.

– Кокосовото масло подпомага за стабилизирането нивата на кръвната захар, повишава имунитета, подобрява метаболизма, предпазва от сърдечни заболявания.

Намери своите решения в Холистичен център “Мастър Росен”.

Сподели ни: