ХОЛИСТИЧНИТЕ ПОДХОДИ В ЦЕНТЪР „МАСТЪР РОСЕН“ – РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ИЗТОЧНАТА И КОНВЕНЦИОНАЛНАТА МЕДИЦИНА

В днешно време все повече осъзнати хора се обръщат и търсят отговори и решения в алтернативните или по-скоро древни природосъобразни методи за възстановяване, лечение или разкрасяване на цялостно ниво, защото вярват на природата и нейното магично въздействие, а за ярък пример посочваме изтока, неговата философия и хилядолетна мъдрост.

Като истински холистичен център, в център „Мастър Росен“ подхождаме индивидуално към всеки клиент или пациент според неговото състояние и нужди. Именно заради това отзивите за нас са повече от положителни. Използваме нашите медицински и източни познания и опит за да представим най-добрият индивидуален подход към всеки един наш клиент или пациент.

Искаме ясно да поясним основните разлики между актуалната или конвенционална медицина и алтернативната – древна източна медицина и методики. В стремежа си да сме максимално полезни, ние не игнорираме едната или друга а напротив извличаме най-полезното и от двете за да сме максимално полезни в индивидуалният ни цялостен подход към всеки, който прекрачи нашият праг.

От една страна автентичната- древна медицина и по-специално източната, разглежда човека на много нива. Тук огромно значение има влиянието на природата и духовността върху човека. Според източните разбирания, в тялото си човек има много тела – физикално, астрално, енергийно, духовно, емоционално и т.н. и моментът му на здравословно състояние е реално взаимоотношение и взаимодействие между всички тела в него към момента. Основната разлика между конвенционална и алтернативната медицина е, че конвенционалната приема човека като „болен“ и влияе върху симптомите, а алтернативната приема човека в „различно състояние“ и търси причините, които довеждат до състоянието му.

Аюрведа 

или преведено от санскрит „знание за живота“ е древна индийска система и датира повече от 2000г. пр. н.е. В Аюрведа съществуват три основни типа енергии протичащи в тялото на човека: Вата – кръвообращение, сърцебиене и дихателните пътища на организма, Пита – метаболизма на тялото на човека, Кафа – имунна система и развитието на тялото на човека. Методите за възстанояване в Аюрведа са: масажи и терапии, начин на хранене, пречистване, упражнения и приемане на билки и билкови елексири.

Китайската традиционна медицина датира 8000-4000 г. пр.н.е. При нея Основни концепции в традиционната китайска медицина са тези за хармонията между ин и ян, чи, петте елемента (дърво (木 mù), огън (火 huǒ), земя (土 tǔ), метал (金 jīn) и вода), меридиани, чакри и акупунктурни точки. Методите за възстановяване са чрез масажи и мануални терапии, билки, акупресура и акупунктура.

От друга страна, конвенционалната медицина или още наречена „Хипократова“, датира от близо 2400г. Като признат за неин основоположник античният гръцки лекар Хипократ, който е известен с неговата клетва , която се полага от всеки един лекар в днешно време, преди да започне да практикува. Една изключителна важна част от клетвата е : „На първо място не причинявай вреда“. Въздържаме се от мнение тук, заради химичният състав на лекарствата, които масово се използват и ще оставим тълкуванието на всеки сам. Разбира се в доста направления като оперативна намеса и животоспасяващи методи, тази медицина е незаменима за човешкото здраве. Основната ѝ философия се базира върху фактология от химията, физиката, както и биологията, като отхвърля божествения произход на болестите и връзката им с природата.

Искаме да подчертаем ,че на територията на Холистичен център „Мастър Росен“ продуктите, които съпровождат холистичните програми са изцяло натурални, билки и елексири, както и натурални масла. Подходите са древни и изучавани в Индия, Тибет, Китай, Непал, Бутан и не напоследно място – традиционни български също.

Сподели ни: