Двойно почистване на кожата

почистване на кожата

Известно като тайната за красота на гейша за здрава кожа, двойното почистване е навик за красота, който към днешна дата се извършва от жени с ориенталски традиции. И да, може и да звучи като препоръка от нашите баби, но за щастие тази техника за почистване на лицето е одобрена от дерматолози и козметични експерти, когато става въпрос за чиста кожа. Време е да поговорим за нея …

Това е почистваща техника, която се състои от използването на две почистващи средства върху кожата, единият на маслена и другия на водна основа, за да се постигне не само дълбоко почистване, което надхвърля първите слоеве на кожата. Това ви позволява да се възползвате от всички предимства на продуктите, които прилагате по-късно, защото порите ви са напълно чисти.

Не забравяйте, че почистващият препарат за масло е отговорен за отстраняване на примеси, грим, слънцезащитни продукти, себум и остатъци от замърсяване, докато вторично намазва пота и замърсявания, които проникват извън първите слоеве на дермата.

Двойното почистване е подходящо за всеки тип кожа, независимо дали е чувствителна, суха, смесена или мазна. В случай на хора с мазна дерма, те могат да премахнат маслото от кожата, докато някой със суха кожа може да извлече повече ползи от своите овлажнители, а в случай на хора с акне този навик може да им помогне да премахнат бактерии.

Не става въпрос за промяна на цялата ви рутинна процедура за красота, а за добавяне на навик, който може да направи много за кожата ви: смеете ли?

Сподели ни: