РОСЕН МИХАЙЛОВ ЦЕЛУЛИТЪТ Е ЛЕЧИМ! 8-9 ГОДИШНИ МОМИЧЕТА ВЕЧЕ ИМАТ ПОРТОКАЛОВА КОЖА!

целулитът е лечим

Master Росен Михайлов е терапевт по източни и лечебни масажи и звуколечение, основател на Холистичен център „Мастър Росен“, който предлага източни терапевтични масажи, тибетски купи, ароматерапия. С него разговаря главният редактор на “Списание 8” Ганета Сагова.

 – Росен, какво представлява целулитът? Козметичен проблем ли е това?

– Никога не разглеждаме целулита само като козметичен недостатък. Това е заболяване, което засяга съединителната тъкан, лимфната система и кожата, дори и щитовидната жлеза. Основната причина за неговото съществуване е хормоналният дисбаланс. Много дами съзнателно го пренебрегват и игнорират, но истината е, че всяка жена се влияе от своя външен вид и здравословния си статус, т.е. самочувствието и щастието на представителите на нежния пол зависи и от този фактор – целулита. Жената е родена, за да бъде красива и усмихната, а наличието на „портокаловата кожа” често помрачава и двете – и красотата, и усмивката ѝ.

– Кои са причините, за да имаме целулит?

– Причините са комплексни, но основните са зависимостите и вредните навици: цигари, алкохол, недостатъчен прием на вода и т.н. Фактор са и некачествените хранителни продукти, пълни с консерванти и подобрители. Много често наблюдавам как нежните половинки консумират вредни храни или пък не внимават с калориите. Обездвижването също има пагубно въздействие върху това да притежаваме изваяни и стегнати форми и отлично здраве.

– Какво трябва да знаят родителите и тийнейджърите за целулита?

– Заради нехайството на родителите в днешно време доста момичета имат целулит още на 8-9-годишна възраст! А майките и бащите са тези, които би трябвало да знаят, че е здравословно децата да спортуват, да се хранят правилно, да бъдат предпазвани от вредни навици. Че момичетата трябва да придобият правилни хигиенни и здравословно- естетични навици, т.е. трябва да ги научат стъпка по стъпка как да се грижат за своята вътрешна и външна красота, която е в основата за тяхното съществуване като бъдещи жени.

– Възможно ли е целулитът да бъде излекуван? 

– Според масажното изкуство целулитните образувания не могат да бъдат излекувани завинаги, но ние поставяме един въпросителен знак по тази тема. Вярваме и сме убедени, че ако човек се въоръжи с търпение, вяра и воля, той е способен да постигне всичко, което пожелае. Не съществуват бариери пред силата на човешката мисъл и Вселената винаги подкрепя силните ни желания, особено ако започнем да полагаме правилните грижи.

– Какви резултати сте постигнали?

– Удоволствие е да виждаме как телата се променят и извайват след всяка процедура при нас. Най-добре и позитивно ни зареждат лицата и въодушевлението на доволните клиенти, които идват тъжни и си тръгват усмихнати и заредени с оптимизъм. Гордеем се, че успяваме да помогнем на много дами да възвърнат самочувствието си и да променят вредните си навици, така че да постигнат трайни, красиви и здравословни решения. Ние не вярваме на мненията на жени, които казват: „Не ми пука как изглеждам.” Всеки заслужава да е щастлив, здрав и красив.
Примерите са много, но споделям три от тях:1. 
Дама на 31 г. Висока 1.70 см., с тегло от 58к г.
Резултати: Още след шестата процедура обиколката на бедрата й намаля с 3 см. Видимият ефект от стягане на кожата е забележителен. Сподели, че след всяка процедура се чувства много по-лека вследствие на „изстискване” на лимфната система по време на масажа.2. Дама на 34 г., с диабет и видими нарушения като отоци, нарушаване на тъканта в областта на бедрата и корема, вследствие на поставянето на инсулиновите инжекции. Забелязваше се отпусната тъкан на кожата около корема и наличие на мазнини. 
Резултати
: Още на третата процедура започна да възстановява всички нарушения. След 10 процедури тя се хвалеше и се усмихваше много. Каза, че след раждането на двете деца й е било много трудно да възстанови килограмите отпреди и да стегне кожата по бедрата и корема си. Определено се срамуваше да носи поли и къси панталони, именно заради неестетичния си вид. Сега е щастлива и отново си позволява да облича каквото пожелае свободно.3. Дама на 37 г, йога инструктор, която практикува почти всеки ден, майка на две деца. Освен йогата няма време за спорт и води застоял начин на живот – работа на бюро. Жената има генетична предразположеност към задържане на течности в долната част на тялото, краката подпухват и се наливат с течност, кръвообращението е влошено и често цветът на кожата е на виолетови и розови петна, което показва изключително лошо кръвооросяване в крайниците.
Резултати: Магичният ефект, който постигнахме с антицелулитните масажи, дори и без промяна в начина на живот, съществено видоизмени визията на тази жена. Седалището, бедрата и коремът се стегнаха доста, а обиколките в см. се намалиха драстично. Бричовете почти изчезнаха. Клиентките й забелязват това и й правят често комплименти, а облеклото за йога тя сега носи без притеснение.
– Как лекувате целулита в холистичен център „Мастър Росен“?

– Разковничето са антицелулитните процедури. Подхождаме холистично и резултатите са повече от очаквани. Но те са устойчиви във времето, едва когато дамите променят вредните си навици и започнат цялостно да се грижат за външния си вид, поемайки по здравословен път.

Разработили сме два вида антицелулитни процедури: „Моделиращ антицелулитен масаж” и„Антицелулитен масаж с вендузи”. След консултацията с нашите терапевти, клиентът сам си избира кой от двата подхода е по-подходящ за него. Резултатите и при двата са фантастични.

Предлагаме 4-стъпкова програма за лекуване на целулита:

Първо – Правилни антицелулитни процедури. Опитът ни на терапевти не допуска компромиси в професионалното ни отношение, знания и подход. Жените трябва да знаят, че антицелулитните процедури в никакъв случай не трябва да са болезнени и силови, защото тялото и в случая мутиралите целулитни клетки, имат функции на защита към прекалено силови подходи. Правило при нас е да няма синини след процедурата. Използваме и качествени базови и етерични масла, с които обработваме зоните, като изключително внимателно приготвяме комбинацията от тях. Тя се съобразява индивидуално с типа кожа и вида на целулитните образувания, които са на мастна или на водна основа.

Второ – Подходяща диета. Тя се определя индивидуално според типа на пациента. В анкетна карта се запознаваме с начина на живот и вредните навици на всеки клиент и предлагаме диета по време на курса, както и хитри съвети за премахване на вредните привички.

Трето – Достатъчни и правилни физически движения. Професионално даваме съвети за физически натоварвания и специфични антицелулитни упражнения. Ефектът бързо се усеща в комбинация с работата на терапевта.

Четвърто – Визуализация и положителна настройка. Понякога дамите забравят един ценен елемент, който биха могли да включат в антицелулитните си терапии. Те обикновено не използват мощната стихия, наречена МИСЪЛ. Именно тя е способна да увлече енергийния поток така, че да получим точно онези резултати, за които мечтаем. А мечтаете ли всъщност? Бихте могли да го правите за всичко, включително и за красотата на Вашата фигура.

Сподели ни: