Мастър Чакръкчийство

чакръкчийство

Какво е чакръкчия и чакръкчийство?

Чакръчкийството е традиционнo българско древно лечение,  мануална практика, която влияе лечебно и възстановяващо в случай на костно – ставни проблеми и болки, както и на схващания и изкривявания на тялото. Думата „чакръкчия“ идва от „чак“ или изпукванията по време на наместване и „ръка“, защото се изпълнява само с ръце. При чакръкчийството премахването или успокояването на локалната болка обикновено е мигновено.

Често схващаме телата си или изпитваме различни болки причинени от: засягане или притискане на нерв и усещането за болка е голямо. Основната цел на чакръкчийството е, със специални техники, да се наместят както тъкани така и стави, за да се премахне болката и по този начин тялото се пренарежда и освобождава.

* Подходящо е да се прилага при деца над 5 год. и всички възрастни.

При кои състояния помага чакръчийството (чакръкчия)?

Изключително бързо и ефективно лекува и облекчава схващания, възпаления и болки в следствие на:

Как се чувстваш след чакръкчия (чакръкчийство)?

Веднага усещаш себе си облекчен и спокоен, а болките намаляват или изчезват. Подобрява ти се подвижността и гъвкавостта на ставите. След чакръкчия се чувстваш  пренареден, хармонизиран и изправен, олекотен, здрав и презареден. Подобрява ти се общото здраве и благополучие.

чакръкчийство

Как се прави?

Извършва се на специална постелка или на ниско столче. Според нуждите и естеството на болките, чакръкчията избира евентуално и аксесоари, с които да си помага. Това може де е:  шалче за издърпване, мехлем за намазване и т.н. С голям усет и  прецизно прилагане на древни техники , той премахва болката и напрежението в ставите, сухожилията или тъканите, а също така изправя и изкривяванията в тялото. Основно на изток и до днес лечители, които  помагат и лекуват хората  въздействат чрез билки за пиене,  масла и мехлеми за намазване  и наместващи техники като чакръкчийството.

Съвети на Мастър Росен

При болки в следствие на засегнат нерв в областта на врат, гръб или кръста, никога не загрявайте локацията а я изстудявайте и посетете терапевт. Топлото влошава възпалението а студеното го облекчава.

Хубаво би било да имате телефон на терапевт, на когото, в случай на травмиране, да се обадите, за да следвате инструкции. По-добре да не правите неща, които не знаете с цел да не влошите още повече състоянието.

Методите и техниките, които чакръкчията използва са:

Времетраене : 20 мин.

Цена: 80 лв.