Бременност и възстановяване след раждане

бременност и възстановявяне след раждане

Холистична програма за Бременност и възстановяване след раждане

По време на бременност се случват редица промени с тялото на жената. Вследствие на хормоните и тяхното влияние на психиката, както физиологичните промени на тялото и най-вече с корема и плода, всяка една майка преминава през труден период. Малцина са тези, които знаят, че именно поради липса на възстановяване след раждане 95% от жените страдат от:

  • дискова херния
  • протрузии  
  • болки в областта на кръста и гръбначния стълб.

Също така се случват и изкривявания на таза, което пък е причина за изкривяване и на ставите на краката, а следователно предизвиква ставни заболявания и болки. В Холистичен център „Мастър Росен“  предлагаме решения на тези проблеми.

Какво се случва с бременната или родилата жена без правилни грижи и възстановяване?

По време на бременност се чувства:

Вследствие на недостатъчните движения и много други физиологични нарушения по време на бременност, тазът променя своите ъгли и често се усуква. Това води до заболяване на тазобедрените и други стави в долните крайници и е основна причина за заболявания на репродуктивната система.

Какви решения Ви даваме в Холистичен център „Мастър Росен“?

Изключително важно е да подчертаем, че така както се чувства мама се чувства и детето в нея по време на бременност, а възстановяването след раждане е от голямо значение за здравето на мама и за нейното бъдеще. В Холистичен център „Мастър Росен“  ще Ви бъде изготвена експертна индивидуална програма за поддържане и грижи за тялото и психиката Ви по време на бременност, както и да бъдете възстановени правилно след раждане. За целта в началото се запознаваме с Вас индивидуално, с Вашето настоящо състояние и Вашето минало. Вземаме впредвид бременноста Ви и евентулни настоящи или стари травми, начина Ви на живот и внимателно с помощта на нашия опит и професионализъм ние изготвяме вашата холистична програма, която е съобразена изцяло с вас.

бременност и възстановявяне след раждане
бременност и възстановявяне след раждане

Най- често използваните процедури в програмата са:

Mасаж за бременни, който се прилага след четвъртия месец от бременността до раждането. След това най-добре и правилно се възстановява тялото с мануалната терапия Юмейхо, която възстановява гръбначният стълб и таза, както и цялото тяло. А за спокойствието прилагаме и звукотерапията с тибетски и кристални купи. Предаваме много важни съвети за домашни упражнения относно движения, стойка на тялото, позиция на тялото по време на сън, упражнения за тялото и много други.

Как се чувстват дамите след като се подложат на програма в Холистичен център „Мастър Росен“?

По време на бременност:

Бременноста им преминава изключително спокойно. Те се чувстват сигурни и уверени, защото масажът най-бързо успокоява психиката. Не чувстват болки в гърба или където и да било и по този начин се наслаждават на специалния период от своя живот. Чувстват се уверени, защото усещат професионалните грижи, които се полагат за тях. Плодът в тях се развива спокойно и правилно. Не усещат схванатост на тялото и са правилно подвижни.

След раждане:

Програмите възстановяват изкривяванията в ломбалния дял /кръста/ в следствие на бременността и по този начин нямат предпоставки за протрузии, дискови хернии или други заболявания на костно-ставния апарат. Възстановява се и целият гръбначен стълб. Изправя и се възстановява тазът, който е много важна част и разположените в него важни органи от репродуктивната система. Много по-бързо се възстановяват всички системи и органи в тялото. Възстановява се също така телесната маса, която е била преди да забременеете.

Моля, запознайте се с условията на холистичните ни програми.