11 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ЕЖЕДНЕВНИ ГРИЖИ ЗА КРАСИВО И СИЯЙНО ЛИЦЕ

Тайната и успеха за красиво и здраво лице се крие в холистичния подход. Причините довели до изменения и нарушения на кожата на лицето са много и най-правилния начин за възстановяване и поддържане е холистичния, а именно когато заедно и от всички посоки работим върху проблема. Постоянство, ежедневно полагани  грижи и правилни стъпки е рецептата за успех ,  съветва всички свои приятели и читатели нашият професионален козметик. Ето няколко от тях.

1.Почистете лицето правилно.

Не забравяйте, че здравото лице, това е чистото лице. За да почистите правилно вашето лице не използвайте сапун а специални козметични средства, които днес са в изобилие. Сапуна дехидратира кожата и не е полезен за нея. Не се вманиачавайте, но и не забравяйте да почиствате кожата си правилно преди всяка една процедура и най-вече вечер преди лягане.

2.Бедете внимателни и нежни с лицето си.

Кожата на лицето е една от най-нежните по вашето тяло. Движенията на пръстите са важни докато извършвате процедури. Нужно е да подхождате нежно и с усещане. В никакъв случай не трябва да правите бързи и резки движения или да упражнявате натиск. Грубото отношение може да нанесе щети, а също така и възпаления.

3.Внимавайте с температурата на водата.

Важни за кожата са температурата на водата, с която почиствате и нейните качества. Източна мъдрост казва: ” най-полезната вода е с температурата на тялото”. Горещата вода разширява капилярите и дехидратира кожата, отпуска я и води до  по-бързото ѝ състаряване . Обратното на това ,  по-хладната вода стяга капилярите и подпомага еластичността на кожата. Използвайте максимално чиста вода

4.Почиствайте често.

Изпотяването през деня е най-добрата среда за бактериите. От една страна с изпотяването когато спортуваме ние изчистваме токсините от кожата, но от друга страна с ежедневното изпотяване и особено в топло време , потта има ефекта на  магнит за  токсини в замърсения въздух и особено в градската среда. Затова е препоръчително по-често да почиствате лицето си и възможно по-бързо след запотяване.

Внимание!!! През деня кожата се почиства само с вода. В противен случай губи естествената си защита.

5.Ексфолирайте правилно.

Ексфолиантът е козметично средство  и механичен метод на основата на абразивни частици, предназначено за “основно” почистване на кожата от мазнина, прах, пот и токсини , които се задържат върху повърхността на епидермиса. Човешката кожа се обновява постоянно и ексфолирането стимулира премахването на стари и образуването на нови клетки, за да може да изглежда млада и стегната. Най-добре е процедурата да не се прави повече от 2-3 пъти седмично и особено при чувствителна кожа. Не прекалявайте, защото може да нарушите естествените процеси на обмяна на вещества, да повредите кожата на лицето или тя да стане груба. Консултирайте се със специалист.

6. Хранете се здравословно.

Лицето и кожата като цяло са отражение на цялостното здравословно състояние. Едни от най-важните фактори и причини за това са храните и напитките. Те пряко влияят на органите и тъканите в  тялото.  Старайте се да се храните с качествена и балансирана храна – протеини, мазнини, въглехидрати и минерали. Именно мазнините правят кожата еластична. Следете киселинността в тялото си  /PH/,избягвайте консервантите, гмо и изкуствени съставки. Съвет от изтока : ” За да сте здрави и красиви, изполвайте във вашите храни – гхи”.

7.Пийте вода!

Ние сме вода и тя е жизнено важна за нас. Стареенето е вид болест или намаляване на обмена на веществата в клетката и дехидратация. В следствие на дехидратация на кожата се появяват бръчки, петна, сухота, лишеи и др. кожни изменения и болести, затова приема на вода е изключително  важен за всеки. За предпочитане е водата да е “изворна” и чиста. Препоръчителния дневен прием за ден при възрастен човек е 1.5 -2.0 литра, освен храните и напитките , които ежедневно приемате.

8.Внимавайте със слънцето.

Слънцето е радост и живот за всяко живо същество, но 80% от стареенето на лицето е причинено от излагането  на слънце! От своя страна пък  фотоувреждането или стареенето се проявява с дълбоки бръчки, пигментни петна и теланжиектация  – постоянно разширение на малките подкожни кръвоносни съдове.  UVB и UVA-лъчите оказват сериозно и вредно влияние на клетките на кожата, унищожават колагена и еластина и може да доведат до развитието на ракови тумори. За това, преди да излезете на слънце нанесете на лицето слънцезащитен крем.

9.Наспивайте се добре.

Спете не по-малко от 8-10часа  денонощието. Между 22.00 часа и полунощ е времето на така наречения „разхубавителен сън”. Тогава сънят е най-дълбок и много качествен, а възстановяването  най-пълно, което има благоприятно въздействие върху лицевите мускули, очите и настроението.

10.Движете се повече.

Ще се запитате най-вероятно каква е връзката между движенията и красивото лице? Насищането на тъканите с кислород. Факт е, че когато стане въпрос за красива кожа, хората винаги си мислят за лицето. То като че ли се възприема като един от най-съществените фактори за човешката идентичност и затова към него сме и най-суетни. Съществуват стотици начини по които човек може да съхрани или подмлади своето лице: от хирургически интервенции до третиране със супер скъпи дерматологични продукти. Тайната за красиво и младо лице обаче се оказа много по-проста и пъти по-ефективна: движението. Препоръчваме ви йога.

11.Правете си масажи.

Масажите  и особено лимфния масаж е особено подходящ за здравето на  тялото и лицето като част от него. Основните цели и функции на масажите са да кръвоснабдят тъканите и да засилят обмяната на веществата. Не е правилно да се смята , че само използването на качествената козметика може да направи чудеса при недостатъчно подвижно тяло и застой на обмяната на вещества в клетките. Изключително важно е да се знае, че специалния лимфен масаж  от своя страна подпомага прочистването на тялото и кожата от токсини, омекотява и подпомага подмладяването и функциониране на кожата. Препоръки – 1 масаж на седмица за най-добра кондиция.

Сподели ни: